Een samenwerking van voedingsdeskundigen, wetenschappers en vogelliefhebbers

dinsdag 1 januari 2019 in de categorie Voeding

Kijken we naar de historiek dan zien we dat CéDé® vanuit de vogelhobby is ontstaan. Door een nauwe samenwerking van voedingsdeskundigen, wetenschappers en vogelliefhebbers worden de CéDé® producten steeds op hun waarde in de vogelkweek getoetst.

Het uitgangspunt is de voedingsbehoefte van vogels in de natuur. Vogels leven in een steeds terugkerende cyclus van rust-, kweek- en ruiperiode. Ze zijn afhankelijk van de randvoorwaarden, zoals licht, temperatuur, nestgelegenheid, voeding, etc. in hun natuurlijke leefomgeving (biotoop). Tijdens de kweekperiode is de beschikbare voeding voor het grootbrengen van de jongen veel gevarieerder. Zaadetende vogels geven dan naast zaden ook dierlijk voedsel in de vorm van insecten, larfjes, eitjes, etc. aan hun jongen. Hiervan hebben we geleerd, dat dierlijk voedsel (dierlijke eiwitten) van groot belang is voor de groei en ontwikkeling van jonge vogels.

CéDé® gebruikt kippeneieren als bron van dierlijk eiwit. Dit wordt tot een voedzame ei-cake gebakken, welke door de luchtige structuur zeer goed verteerbaar is  voor de jonge vogels. Daarnaast worden in diverse CéDé® producten ook gedroogde insecten verwerkt om de vogels in hun natuurlijke behoefte van dierlijk voedsel te kunnen voorzien.

Een samenwerking van voedingsdeskundigen, wetenschappers en vogelliefhebbers